KookLokaal


Borne

 

Gezond eten zorgt voor een comfortabel en actief lichaam. Een kind in de groei, een jong stel met een drukke baan of een oudere dame, allen zijn gelukkiger en functioneren beter op een gezonde maaltijd. In drukke tijden is het echter soms een uitdaging een gezonde maaltijd voor jezelf en je familie op tafel te krijgen. KookLokaal biedt de uitkomst! Dagelijks kun je bij KookLokaal terecht voor een gezonde betaalbare maaltijd van streek verse producten.

Eten is daarnaast een sociale aangelegenheid. Met elkaar eten geeft de mogelijkheid onderlinge banden te versterken. Elkaar tijdens een maaltijd ontmoeten en mogelijk samen een maaltijd bereiden schept een band. KookLokaal is de plek! Een plek in de wijk waar je op een laagdrempelige, makkelijk en toegankelijk manier je mede wijkbewoners kan ontmoeten. Voor gewoon een goede kop koffie, een lunch of de gezellige gezonde betaalbare maaltijd van streek verse producten.

KookLokaal biedt een eetervaring in een parkachtige omgeving! Een paviljoen midden in een park, los van zijn bebouwde omgeving. Het versterken van het karakter en de identiteit van het gebouw vraagt om de sloop van het oorspronkelijke ‘middenschip’. De school heeft immers zijn samenhang door eerdere sloop van één van de vleugels verloren.

Met het verdwijnen van de school verloor de wijk zijn kloppend hart. Het brengen en halen van kinderen, terugkerende evenementen van de school en spelende kinderen zorgden voor ritme, dynamiek en roering in de wijk. Een professionele cateraar en uitbater voegt functionele diversiteit en gelaagdheid toe aan de wijk. KookLokaal trekt mensen aan van buiten de wijk, biedt werkgelegenheid en kan de bewoners van de wijk een dienst verlenen. KookLokaal biedt een totale culinaire invulling. Je kan hier terecht voor kookworkshops, buurtbarbeque’s, bruiloften en partijen welke worden verzorgd door een professionele kok. KookLokaal wordt het nieuwe hart!

 

opdrachtgever: gemeente Borne
gebruiker: -
programma: restaurant en afhaal, cateraar, kookworkshops
locatie: Akker, Borne
architect: Marcel Barzilay, Bastiaan Buurman, Maaike Wichern
ontwerp: juni 2016
oppervlakte: 640 m2
beeldmateriaal: Marcel Barzilay, Bastiaan Buurman, Maaike Wichern