Executive Meeting Floor


Amsterdam

 

De 11e verdieping van het door Kraaijvanger ontworpen Westgate 2 gebouw van PriceWaterhouseCoopers in Amsterdam is van ‘standaard’ kantooromgeving getransformeerd naar een Executive Meeting Floor. Dit high-end vergader en conferentie centrum voor het management, de partners en de top 200 klanten van pwc is een luxe, op zichzelf staande vergadervloer met eigen lunch en diner faciliteiten.

Ruimtelijkheid is het kernwoord in de ontwikkeling van de visie voor de Executive Meeting Floor geweest. Dat begint bij een situering op de 11e verdieping, waardoor gasten kunnen genieten van een wijds uitzicht over Amsterdam en omgeving.

De Executive Meeting Floor in Amsterdam is uitgerust met een lounge voor ontvangst van gasten. Via een glazen entreedeur tegenover de uitgang van de lift lopen gasten het licht van de lounge tegemoet. In de lounge kan gewacht en gewerkt worden. Er kan hier ook informeel overleg plaats vinden. Deze ruimte is één van de drie open ruimten die zich op de verdieping bevinden. In deze open ruimten is de gehele gebouwdiepte te ervaren en krijgt het geheel een open en ruimtelijk karakter.

Via de lounge is aan de zuidkant het restauratieve deel gelegen, de tweede open ruimte. Aan de noordzijde bevinden zich de verschillende vergadervoorzieningen, welke ruimte bieden aan groepen van 10 tot 100 gasten. Deze zijn onderverdeeld in kleinere en middelgrote vergaderruimten en een ‘theater’. Deze laatste, en derde open ruimte, geeft ruimte aan verschillende vergaderopstellingen én een theateropstelling voor bijeenkomsten/symposia.

Met eenvoud in materialisering en abstractie op detailniveau is vorm gegeven aan een rijke en high-end uitstraling. De overvloed aan daglicht is uitgebuit door zowel het plafond als de vloer in lichte tinten te materialiseren. Hiermee wordt een fris en ontvankelijk karakter verkregen. De met bamboe beklede wanden geven de gemeenschappelijke ruimten een warme en rijke uitstraling. De kleinere ruimten zijn voorzien van vilten wandbekleding. Deze geven deze kleinere ruimten een intiemere sfeer en eigen karakter binnen het totaal. De bar is in het restauratieve deel afwijkend gematerialiseerd en vormt hiermee een eigen entiteit in het geheel. Dit deel van de Executive Meeting Floor onderscheidt zich hiermee van de vergader en conferentie voorzieningen.

 

opdrachtgever: PriceWaterhouseCoopers
locatie: Westgate 2, Amsterdam
projectarchitect: Bastiaan Buurman
projectteam: Koen Arts, Frank Pörtzgen, Marlies Raterink
ontwerp: oktober 2014 - januari 2015
oppervlakte: 865 m2
beeldmateriaal: Bastiaan Buurman, Wiegerinck architectuur stedenbouw
fotograaf: Wiegerinck architectuur stedenbouw

NB.: project uitgevoerd in dienstverband bij
Wiegerinck architectuur stedenbouw